fbpx
Mobile Menu Icon

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR – 2017

Vi ser tilbage på et begivenhedsrigt år i Nicolinelund, hvor vi kan melde udsolgt af byggegrunde i etape 1 og 2, samt af gårdhavehuse i Nicolines Haves første etape.

Mange er færdige med husbyggeriet og har fået sat deres 3 gaveæbletræer i de nye, spæde haver. Vejene står flot slyngede og snart prydes de grønne arealer med skønne æbletræer – i sorter som nok skal smage herligt – og med skovfyr, kræger og hvidtjørn.

Vi er fulde af forventning, når vi ser ind i 2018. For det nye år bliver også året, hvor Nicolinelund skal udvides med den første af de fire kommende landsbyer, som alle ligger i den nye etape 3. Læs mere

I Nicolinelund fylder de historiske rødder en del. Derfor får de fire landsbyer navne, der har med Stolpegaard at gøre. Den første landsby bliver opkaldt efter Hr. sognefoged Christian Stolpes hustru Maren. De ejede Stolpegaard fra 1903. Landsbyen får navnet Marens Minde.

2018 bliver også året, hvor vi går i gang med at opføre flere gårdhavehuse. Etape 2 af Nicolines Have opføres omkring selve Stolpegaard, lige ved den gamle landbohave. Læs mere

Det er en vanskelig, men også dejlig opgave, for i sin essens handler den jo om at bevare den lange gamle historie og bygningskultur, som er tilknyttet gården.

Vi tripper for at komme i gang med disse nye tiltag og straks vi er klar, løfter vi sløret for alle detaljerne. Vi tænker, at det nok bliver ved den tid, når de gamle æbletræer og lindetræerne i den skønne gamle allé op til Stolpegaard igen blomstrer.

Traditionen tro blev der igen i år afholdt Den Store Æbledag. Her blev dystet i æbleræs, lavet æbletryk, bagt snobrød og mange andre sjove lege for børn og barnlige sjæle. Det var en skøn oktoberdag for både børn og voksne, for naboer og for gæster.

Vi håber at se dig i det nye år, hvor vi i hvert fald kan garantere, at der bliver æblefest igen i efteråret, når æblerne atter er klar til høst.

Husk, at du i mellemtiden altid er velkommen til at kigge ind i Nicolinelund.

Gå ind fra Hybenrosevej og følg så Nicolinevej ind gennem kvarteret. Kig også ud over marken ned mod havet. Her vil dele af marken ad åre blive omdannet til en frodig eng bevokset med interessante græsser og skønne, vilde blomster.

Sammen med grønne udlæg med æbletræer, fyr, tjørn, kræger og vildæbler forbindes området på tværs af hele den nye etape. Det skaber levesteder for Stevns’ fugle- og insektliv, og herunder truede arter.

Den daglige kontakt til naturen og det at have et sted, der ånder af fred og ro, uden travlhed og trafik, er for mange den rene medicin i en hektisk hverdag. Vi kan love, at det bliver et ganske særligt sted, og vi ser med stor glæde frem til at realisere disse visioner.

Herfra vil vi gerne sige tak for det forløbne år og udtrykke vores store taknemmelighed for al den megen positive interesse, Nicolinelund har fået. Det varmer i hjertet, at så mange af jer glædes over det særlige sted, som Nicolinelund er.

Nu vil vi ønske dig og dine en dejlig julefest og et godt nytår, som forhåbentlig bringer dig til Nicolinelund – som ny nabo eller som gæst.

Mange hilsner
Käte Magdalene Gjørup & Anker Nielsen

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de modne
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.