fbpx
Mobile Menu Icon

Borgmester skyder etablering af et særligt, bæredygtigt villakvarter i gang søndag d. 6. September kl. 13.30

Søndag d. 6. september 2015

Borgmester i Stevns kommune, Mogens Haugaard Nielsen (V), klipper søndag d. 6. september kl. 13.30 den røde snor over til etableringen af en ny, bæredygtig og på mange måder helt særlig udstykning, som har fået navnet Nicolinelund. Udstykningen ligger i det allernordligste Stevns, tæt på Køge, og stiller sig til rådighed for det stigende antal af storkøbenhavnere, der søger ud af hovedstadsområdet.

Boligmarkedet i området syd for Køge har ligget lidt stille de senere år, men pristallene for det sidste år vidner om, at der er stor efterspørgsel i området. Stevns ligger nemlig nr. 1 på Boligsiden.dks opgørelse over kommuner med størst prisstigning. I perioden juni 2014 til juni 2015 er priserne i området i gennemsnit steget med 37,9 procent.

Disse tal ligger fint i tråd med meldingen fra Københavns kommunes seneste opgørelse, der viser, at antallet af københavnere fra 30 årsalderen og opad, der flytter ud af storbyen, ikke har været højere siden finanskrisen, hvor boligmarkedet lå i dvale.

I Nicolinelund står man klar til at tage imod storkøbenhavnerne, der kan etablere sig i det ny villakvarter fra 2,695 mio. kr. inkl. grund og nybygget drømmehus. Netop nu tager byggemodningen fart, og i den forbindelse har borgmester Mogens Haugaard Nielsen sagt ja til klippe den røde snor over til Nicolinelund.

Udstykningen ligger fantastisk placeret ved havet med Stevns storslåede natur i baghaven og med Køge og bekvem adgang til København i forhaven. Nicolinelund vil udvikle sig til en æblelund, idet kvarterets mange fællesarealer tilplantes efter økologiske principper med gode æblesorter, ligesom alle nybyggere får tre æbletræer foræret ved indflytning. Derudover arbejdes der med jordvarme, regnvandsopsamling, solceller m.m. Alt sammen for at skabe et bæredygtigt kvarter, hvor mennesker i alle aldre kan leve meningsfyldt i balance med den omkringliggende natur.

”I Stevns kommune hilser vi naturligvis Nicolinelund hjertelig velkommen. Jeg har noteret mig, at ejerne af Stolpegaard, der står bag Nicolinelunds gode koncept, går langt for at skabe et miljø i udstykningen, som ligger godt i tråd med kommunens klimatilpasningsplan og indsatser for naturbeskyttelse. Det bakker jeg som borgmester naturligvis op om”, fortæller Mogens Haugaard Nielsen.

Alle borgere og andre interesserede inviteres til at deltage i åbningen af Nicolinelund søndag d. 6. september 2015 allerede kl. 13 til ca. 15. Der vil være mulighed for at opleve udstykningen, samt at få information om de principper, den anlægges ud fra. Derudover holder borgmesteren naturligvis en tale, som akkompagneres af bobler og kransekage, samt æbler og most til de fremmødte børn.

Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.