fbpx
Mobile Menu Icon

Arkæologiske fund i Nicolinelund

22. oktober 2015

Et hold engagerede arkæologer fra Museum Sydøstdanmark har den sidste tid gravet i Nicolinelund for at sikre og dokumentere eventuel forhistorisk aktivitet. Det pertentlige arbejde med murskeer, modellérpinde og pensler har vist sig at bære frugt.

Arkæologer fra Museum Sydøstdanmark har arbejdet nysgerrigt i Nicolinelund i løbet af sommeren og efteråret. Og fundene har vist sig at være fantastisk spændende.

Man har udgravet to bopladser helt tilbage fra bronzealderen og den ældre jernalder. Altså bopladser, der blev etableret for op til 4000 år siden. Fundene omfatter arkæologiske rester af beboelseshuse og gruber, som er større gravede huller til husholdningsaffald, fx trækul, keramik og dyreknogler. Der er også fundet flotte flinteredskaber.

Med disse spændende fund kommer nybyggerne i Nicolinelund ikke bare til at bo i en æblelund tæt ved havet; de kommer også til at bo et historisk sted, hvor kvinder og mænd helt tilbage fra jern- og bronzealderen har levet livet med deres børn i pagt med naturen.

“Vi er da lidt stolte over, at der er fundet så interessante ting i jorden under Nicolinelund. Det er spændende at mærke historiens vingesus og det gør, at vi frem over går til opgaven med at etablere Nicolinelund med ærefrygt og med ekstra glæde. Man kan ikke lade være med at tænke over, hvordan jern- og bronzealderfolket har haft det i Nicolinelund for op til 4000 år siden”, siger Käte Gjørup, der sammen med sin mand Anker Nielsen står bag udstykningen.

De arkæologiske udgravninger afsluttes om få uger og fundene registreres i Museum Sydøstdanmarks arkiver. Derefter fortsætter byggemodningen og anlæggelsen af Nicolinelunds snoede veje.

De arkæologiske fund vil ikke forsinke processen med etablering af Nicolinelund, så de første beboere kan fortsat komme i gang med at bygge i løbet af november.

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de modne
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.