fbpx
Mobile Menu Icon

GLÆDELIG JUL OG GODT NICOLINEÅR

Vi ser tilbage på et mærkeligt år, hvor corona har præget os alle sammen. Men vi ser også tilbage på et Nicolineår, hvor der er sket utrolig mange spændende ting.

Samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening
2020 blev året, hvor vi formelt indgik partnerskab med Danmarks Naturfredningsforening (DN). Det markerede vi ved et festligt arrangement i Nicolinelund i september. Der var masser af gæster, bl.a. DN-præsident Maria Reumert Gjerding og Stevns’ borgmester Annette Mortensen.

Der blev holdt fine taler, vi skålede i bobler og Maria plantede et smukt evighedstræ som symbol på samarbejdet. TV2 Lorry dækkede dagen med to fine indslag, som du kan se her.

Have workshop, Marens Minde

Det kriblede og krablede med haveinspiration da vi lidt senere på efteråret gennemførte en spændende have workshop for nybyggerne i Nicolinelunds nye landsby, Marens Minde. Under overskriften ’Naturvenlige haver i Nicolinelund’ havde vi inviteret Jens Martin Thejsen, der er ekspert i anlæggelse af naturvenlige haver. Han gav et spændende oplæg på workshoppen om, hvordan den naturvenlige have ikke bare bliver et skønt sted for mennesker, men også for dyr og planter.

Læs mere om, hvordan vi i både fællesarealer og i haverne i Marens Minde giver insekter, dyr og planter en hjælpende hånd.

Anlæggelse af eng og gadekær

På Nicolinelunds kontor har vi i 2020 haft meget travlt med forberedelse af den store eng og gadekæret i Marens Minde. Vi har holdt mange møder med de eksperter, der hjælper os, og vi er nu så langt, at vi kan påbegynde selve gravearbejdet ifm. anlæggelse af både gadekær og eng umiddelbart efter nytår.

Det bliver helt fantastisk at se de mange tegninger og beskrivelser blive omsat til natur, der vil tiltrække flere insekter, mere fugleliv og flere smådyr som pindsvin og harer.

Spændende arkæologiske fund under Marens Minde
Julefreden er ved at sænke sig over Nicolinelund, men vi går ikke kun og venter spændt på, hvad der mon ligger under juletræet i år. Vi har i den seneste tid nemlig haft besøg af arkæologer fra Museum Sydøstdanmark.

De er i gang med udgravning af det areal, Marens Minde bliver anlagt på. De har allerede fundet mange spor efter bebyggelse bl.a. beboelser, staklader og hegning til husdyr. Flere fund tyder på høj aktivitet, og arkæologerne har ikke bare fundet flere flinteredskaber; de har også fundet spor efter såkaldte kogegruber og materialegruber, hvor man har hentet ler til klining af bygningers vægge.

Fundene er foreløbig dateret til stenalderen og jernalderen. Om der også har været aktivitet i bronzealderen, vides endnu ikke med sikkerhed, men der er netop indsendt over 200 prøver til brug for en nærmere datering. Det er en større opgave at få styr på fortidsminderne, og vi venter naturligvis spændt på, hvad de mange prøver kan fortælle af hemmeligheder om livet i Nicolinelund i oldtiden. Men trods de mange gravearbejder, holder tidsplanen for byggemodningen og alle nybyggere kan gå i jorden som planlagt.

Vi vil meget gerne fortælle jer mere om de spændende arkæologiske fund – derfor indbyder vi i foråret til et udendørsarrangement i Nicolinelund, hvor arkæologerne vil fortælle om deres fund helt tilbage fra de første udgravninger i Nicolinelund. Ganske spændende bliver det, tør vi godt love. Vi forventer at udsende invitationen i løbet af februar 2021.

Nytårskur i Nicolinelund

Vi plejer at afholde julehygge med Nicolinelunds naboer. Det har vi ikke gjort i år som følge af de seneste coronarestriktioner, men vi håber snart at kunne invitere alle til den årlige nytårskur sidste søndag i januar. Både naboer, venner af Nicolinelund og kommende nybyggere bliver inviteret. Vi afholder nytårskuren udendørs i den friske havluft i Nicolinelunds Strandhave med bobler, kransekage, most og varm æble-ingefær drik. Vi udsender invitationen i det nye år.

Næste etape åbner i 2021

Salget af grunde i første etape af Marens Minde er trods coronamodstand gået rigtigt godt. Vi glæder os meget til, at alle I nybyggere skal i gang med at opføre jeres drømmehuse. Der er kun seks ledige grunde tilbage i første etape, så vi skal ikke langt ind i 2021, før vi åbner for salg af skønne byggegrunde i næste etape. Som modtager af dette nyhedsbrev, er du blandt de første, der får besked.

Indtil da ønsker vi dig og dine en dejlig jul og et nytår, hvor vi forhåbentlig kan være mere sammen, end vi har været det i år. 2020 har været et år fuld af prøvelser for alle. Vi føler os overbeviste om, at vindene vender i 2021, og vi glæder os til at se jer i det nye år.

Mange glade julehilsner
Käte & Anker

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de modne
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.