fbpx
Mobile Menu Icon

INVITATION: FÅ MERE LIV I HAVEN

Med et nyt syn på haven og med en lille indsats, kan du gøre en stor forskel for vores natur, få en skøn køkkenhave, smukke blomster og masser af dyr i haven.

Søndag den 4. november 2018 kl. 11 – 13.30

kommer Danmarks Naturfredningsforening og Praktisk Økologi til Nicolinelund på Stevns for at fortælle mere om giftfrie haver og om, hvordan du kan indrette din have i pagt med naturens kredsløb, sikre drikkevandet og invitere flere vilde dyr ind i din have til glæde og gavn. Du får også inspiration til, hvordan du kan benytte havens blomster og ukrudt i din madlavning.

Arrangementet er gratis, tilmelding nødvendig grundet begrænset antal pladser.
Arrangementet finder sted i Nicolinelunds fælleshus på
Stolpegaard, Stevnsvej 101, Strøby Egede, 4600 Køge.

På dagen får du tips til en vild, smuk og spiselig have, fuld af liv. Du får også inspiration til, hvad du kan plante i pryd- og køkkenhaven, så den glæder både øjet, maven og dyrene. Og du får rig mulighed for at stille spørgsmål og møde andre, som er dedikerede til biodiversitet.

Den biodiverse have kan det hele. Biodiversitet handler om forskelligheden i den levende natur, og du kan få en mere biodivers have ved bl.a. at undgå sprøjtegift og lade krat og hegn stå til glæde for nye krybende og kravlende beboere. Men den giftfrie have er også ideel for den dovne haveejer. At slå græsplænen og toptrimme havens buske, er jo i virkeligheden både spild af tid og ressourcer, når de kan bugne af mad til dig selv og dyr. Som nu fx sommerfuglen, der glæder sig over blomster med nektar og pollen eller fugle, der spiser insekter og bær.

Hvor vild din have skal være, er en smagssag, men der ingen modsætning mellem en naturhave og en smuk have.

Efteråret er sat ind, og lige nu er det ideelt at planlægge haven for det nye år.

Program: 4. november 2018 kl. 11 – 13.30

  • Velkommen til Stevns – Michael Løvendal Kruse, formand for Danmarks Naturfredningsforening Stevns, byder velkommen.
  • Giftfri haver – Gitte Holmstrup, projektleder fra Giftfri Haver, Danmarks Naturfredningsforening, fortæller om den giftfri haves særlige betydning for vores natur og sundhed i en tid, hvor planter og dyr forsvinder med større hast end nogensinde før.
  • Hvordan gør man så? – Signe Schrøder, formand for Praktisk Økologi, fortæller om den natur- og dyrevenlige have og giver tips til prydhaven og køkkenhavens udfordringer og glæder. Signe trækker på sin store viden fra sin egen økologiske have.
  • Praktisk hjælp og netværk – Mikael Elke Lund, fra Praktisk Økologi, introducerer dig til en masse spændende aktiviteter i Praktisk Økologi og til værdifulde netværk og engagerede personer inden for biodiversitet og økologisk havebrug.

Få mere viden:
På dagen får du ny viden, masser af nyttige materialer, lækre opskrifter og masser af inspiration med hjem, samt tips til, hvor du kan skaffe spændende frø, planter og endnu mere viden om den biodiverse have. Der bliver også rig lejlighed til at gå i dialog og stille spørgsmål til dagens foredragsholdere.

Vi byder på forfriskninger med æblemost, kaffe, the og hjemmelavet æblekage – økologisk naturligvis😊

Vi håber at se dig!

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de modne
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.