fbpx
Mobile Menu Icon

Om Nicolinelund

BYG OG BO I BÆREDYGTIG ÆBLELUND – TÆT VED HAVET

I Sjællands unikke udstykning samles trådene i det naturvenlige liv.

Syv kilometer syd for Køge ligger Nicolinelund meget naturskønt med højt til himlen, kun 500 m ad Havstien til Strøby Egedes skønne kyst og en kort cykeltur til Tryggevælde Ådal, indkøbsmuligheder, skole, bibliotek og meget mere.

Her er unikke naturgrunde til salg til naturglade familier, der vil bygge drømmehuset, eller flytte i skønne nybyg dobbelthuse tæt på blomstereng og gadekær. De lidt ældre kan flytte i bofællesskab med charmerende nybyg gårdhavehuse anlagt i den smukke landbohave med gammel beplantning og frugtlund med historiske sorter.

Nicolinelunds naboer vil mødes om den grønne dagsorden og lysten til at gøre en forskel for klima og natur gennem giftfrie, biodiverse haver og fællesarealer, delebilsordning og meget mere. Det charmerende fælleshus på den gamle Stolpegaard danner rammen om det gode, grønne naboskab.

Der bor allerede omkring 100 familier i Nicolinelund. Med de kommende fire landsbyer vil det samlede område på godt 38 hektar kun huse omkring 330 husstande. Her er med andre ord albuerum, højt til himlen og plads til livet.

Kort over hele Nicolinelund

Haver og fællesarealer bidrager til biodiversiteten

Vi har sat naturen for bordenden i den nye udvikling af området. Vi ønsker at skabe et godt levested for både mennesker, dyr og planter ved at omdanne Stolpegaards landbrugsjord til et attraktivt boligområde, hvor vi samtidig genskaber natur.

“Nicolinelund er bemærkelsesværdig, fordi man på samme tid vil give plads til både mennesker, boliger og natur – det er nyt på den måde at skabe samspil til gavn for dyr, planter og mennesker.”

/Rasmus Vincentz,
Vild Med Vilje

Midt i Nicolinelund anlægger vi en stor eng med vådområder på 40.000 m2. Det svarer til cirka 30 byggegrunde. Engen samler landsbyerne og strækker sig som en vigtig naturkorridor gennem Nicolinelund ved at forbinde Køge kyst i nord med Tryggevælde Ådal i syd. Denne grønne akse vil tiltrække mange forskellige arter af både planter, fugle, padder, insekter og mindre pattedyr.

”Nicolinelunds eng bliver en vigtig grøn korridor mellem kysten ved Køge Bugt og Tryggevælde Ådal.

Planerne om også at dedikere byggegrundene i de nye landsbyer til det samlede biodiverse areal, skaber særlige betingelser for naturen.”

/ Michael L. Kruse,
Danmarks Naturfredningsforening

Men det er ikke den store eng alene, der bidrager til øget biodiversitet; Nicolinelunds naturudstykning med sine hundredvis af naturgrunde kommer som vilde, giftfri haver også til at spille en meget vigtig rolle i det samlede naturregnskab. Det er tanken, at haverne sammen med engen bliver et attraktivt helle for dyrelivet på Stevns.

Med hjælp fra biologer og andre eksperter udvikles naturgrunde og fællesområder efter bæredygtige principper. Områdets naturligt forekommende og karakteristiske blomster, urter, træer og buske inviteres ind sammen med plantning af hundredvis af dejlige æbletræer og skønne pollen- og nektarrige blomster og artsrige plæner.

Nicolinelund vil udvikle sig til et område med vild summen over engen og fredfyldte, livgivende stunder for naboerne, store som små.

Vi byudvikler uden at naturafvikle

Nicolinelund naturudstykning handler om at skabe et fantastisk boligområde – tæt på byen, midt i naturen og lige ved havet – men samtidig handler det om at forvandle dyrket landbrugsjord til ny natur.

I takt med at naturglade familier på tværs af generationer flytter ind i Nicolinelund, inviterer vi til spændende naturplejeopgaver i området i fællesskab med andre. Som ny nabo får du et skønt hjem i fantastiske, bæredygtige omgivelser med engagerede naboer, der har interesse for pleje og udvikling af biodiversiteten i Nicolinelunds haver og fællesarealer.

Nicolinelund er skabt i samarbejde med den prisvindende landskabsarkitekt Charlotte Skibsted, og naturområder er udviklet med hjælp fra Danmarks Naturfredningsforening og foreningen Vild med Vilje.

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de naturglade på 50+
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.