fbpx
Mobile Menu Icon

Fællesskabet i Nicolinelund

EN FORM FOR BOFÆLLESSKAB – MEN OGSÅ PRIVATLIV

En ny nabo er en ven, du endnu ikke har mødt. Det er i hvert sådan, det er med de første 100 familier, der allerede har realiseret deres nybyggerdrømme i Nicolinelund.

I Nicolinelund har de mange naboer, som allerede er flyttet ind, altid haft øje for at skabe gode betingelser for fællesskabet i kvarteret. Vi tror nemlig på, at boligdrømme handler om mere end et skønt hus og en dejlig have. Det bliver først rigtigt godt, når vi som nybyggere møder venlige, hjælpsomme og opmærksomme naboer.

Derfor har vi gjort meget ud af at skabe det bedste fundament for, at fællesskabet i alle dets former kan udvikle sig – med et stort charmerende fælleshus i en smuk, gammel landbohave, med skønne naturarealer, og med masser af herlige traditioner og visioner for det gode, grønne liv at være fælles om.

Vi har mange gode timer sammen i vores store fælleshus

Nicolinelund er ikke et bofællesskab i traditionel forstand, men vi tror på bofællesskabets principper, og derfor har vi fx prioriteret fælleshuset på den charmerende Stolpegaard, der ligger midt i Nicolinelund. Hver grundejerforening har sin egen længe på gården som samlingssted.

Gården danner ramme om mange forskellige aktiviteter, lige fra fællesspisning, avislæsning og foredrag, haveworkshops, over kortaftner, yoga, kunstudstillinger, informationsmøder og filmaftner, til møder i laugene, hvor vi planlægger æblehøsten, sommerfesten, fælles grønne arbejdsdage og naturdage med naturvejlederne og meget andet.

Det er også på Stolpegaard, vi afholder vores traditionsrige Store Æbledag, Nytårskur og Fastelavnsfest.

Godt fællesskab på tværs af generationer

Nicolinelund er ikke et bofællesskab i traditionel forstand, men der er alligevel noget om snakken.

Naboerne i Nicolinelund bestemmer naturligvis selv, hvor meget de vil involvere sig i fællesskabet, og hvordan de ønsker at indrette sig privat. Men ønsket om at gøre noget sammen og at passe godt på fællesskabet og vores naturskønne område er bærende; hvad enten det handler om fællesspisning, fællesindkøb, fælleskørsel, fælles motion, fælles byture til København, kulturelle aktiviteter, nabohjælp, pleje af vores fællesarealer og hyggeligt samvær efter lyst og behov.

Fællesskab om den grønne dagsorden

Naturen sidder for bordenden i Nicolinelund. Det gør den, fordi vores pressede natur har brug for vores hjælp, og fordi naturen på så mange måder giver os nærvær, sundhed og skønhed retur.

Vi genskaber naturen i de store, nye fællesarealer til Maren Minde og omdanner traditionel landbrugsjord til et bolig-naturområde, der gør noget godt for både mennesker, planter og dyr.

Vi dyrker fællesskabet om det grønne liv og inspirerer hinanden til vores naturvenlige haver og bæredygtighed i hverdagen. Vi får god hjælp fra vores partnere Danmarks Naturfredningsforening, Foreningen Praktisk Økologi, vores lokale naturvejledere og vores biologer, med viden, værktøjer og spændende foredrag og ture ud i vores skønne landskab.

Naturglæde er omdrejningspunktet for de nye landsbyer i Nicolinelund, og vi i Marens Minde har allerede afholdt den første Naturvenlig Have Workshop. Vi måler løbende udviklingen i biodiversiteten i vores haver og fællesarealer og fejrer de flotte resultater sammen. Når sommeren går på hæld, står den på høslet. Både voksne og børn øver sig med le og tager del i arbejdet med at sikre næste års blomsterflor i engen, og vi fejrer Høstfest for store og små.

Marianne, Maria og Jacob var blandt de første, der flyttede ind i Nicolinelund
“Vi er godt i gang med at anlægge en dyrevenlig og biodivers villahave”

Det perfekte ’barndommens land’

Nicolinelund er også børnenes kvarter. De skønne fællesarealer med den store eng, gadekær, søer og grøfter og skønne æblelunde og en dejlig fælles strandhave, er der masser af plads til leg, badning og gode, nære naturoplevelser året rundt – for både mindre og større børn.

Med gåafstand til skole, gode daginstitutioner og sportsaktiviteter kan ungerne færdes trygt rundt ad snoede, lukkede veje og stier. Her er masser af kammerater lige rundt om hjørnet og et aktivt natur-fællesskab at tage del i.

Traditioner i Nicolinelund

Det gode fællesskab i Nicolinelund kommer også til udtryk ved tre årligt tilbagevendende begivenheder. Sommerfesten, hvor store og små mødes under åben himmel, er altid et tilløbsstykke. Det samme gælder Den Store Æbledag, hvor vi hvert år i oktober høster æbler, moster og hygger os med æblekager i lange baner. Og endelig Nytårskuren i begyndelsen af januar, hvor vi mødes for at skåle i bobler og øko-æblemost, spise kransekage, hygge os og lytte til fine taler.

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de naturglade på 50+
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.