fbpx
Mobile Menu Icon

INVITATION: HISTORISK PARTNERSKAB FOR NATUR OG BYUDVIKLING

Efter en længere Corona-udskydelse er vi nu klar til festen.

Danmarks Naturfredningsforening og bolig-naturområdet Nicolinelund lige syd for Køge har nemlig indgået et samarbejde, der skal vise vej til, hvordan vi kan byudvikle uden samtidig at naturafvikle. Det er første gang Danmarks Naturfredningsforening indgår et sådant samarbejde, og ambitionerne og planerne er både vilde og omfattende.

Samarbejdet markeres med et festligt arrangement i Nicolinelund, hvor præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, ikke bare vil være blandt talerne; hun vil også plante et evighedstræ som markering af samarbejdets langsigtede, naturkærlige perspektiv.

Du er hermed inviteret til at deltage i festligheden

FREDAG D. 4. SEPTEMBER KL. 15 – 17

Adressen er:

Nicolinelund, Stevnsvej 101, Strøby Egede, 4600 Køge. OBS: Kør ad Hybenrosevej og drej til højre ved dannebrogsflagene og DN-flagene

Baggrund for samarbejdet

Mens naturen mere og mere trænges op i en krog og biodiversiteten ødelægges, har Danmarks Naturfredningsforening og Nicolinelund sat naturen for bordenden.

Med sin nærhed til kysten i nord og den unikke Tryggevælde Ådal mod syd vil Nicolinelund udgøre en betydningsfuld naturkorridor og give trivsel for både dyrelivet og de kommende familier, som snart flytter ind.

Det nye bolig-naturområde i Nicolinelund har været undervejs i tre år. Ambitionen er at gennemføre en transformation af landskabet fra konventionelt dyrket landbrugsjord og genskabe stevnsk natur med mange forskellige biotoper, inspireret bl.a. fra netop kysten og Tryggevælde Ådal.

De kommende fællesarealer vil bestå af flere naturtyper med hjemmehørende planter, blandet kyst- og indlandsoverdrev i et smukt bakket landskab med søer, grøfter og overdådigt blomsterflor med græsser og urter.

Hele området er tilmeldt Giftfri Have under Danmarks Naturfredningsforening og Foreningen for Praktisk Økologi, og de mange villahaver anlægges efter naturvenlige principper. Til sammen vil det give et rigt dyreliv og byde på skønne naturoplevelser lige uden for køkkendøren. Omdannelsesprocessen drives i tæt samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Vild med Vilje og dygtige biologer, som er tilknyttet Nicolinelund.

Vi inviterer pressen, naturfolk, lokale beboere, naboer, lokalpolitikere og medarbejdere i den kommunale forvaltning, samt alle andre, der interesserer sig for den grønne dagsorden i byudviklingsperspektiv.

Mange hilsner

Maria Reumert Gjerding
Præsident for Danmarks Naturfredningsforening

Michael Løvendal Kruse
Formand for Danmarks Naturfredningsforening, Stevns

Käte Magdalene Gjørup & Anker Nielsen

Nicolinelund

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de naturglade på 50+
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.