fbpx
Mobile Menu Icon

Natur og fællesskab

Nicolinelunds i alt fire nye landsbyer anlægges med naturen for bordenden og med det gode fællesskab på tværs af generationer som omdrejningspunkt. Vi udvikler landsbyerne i tæt samarbejde med grønne foreninger, blandt andet Danmarks Naturfredningsforening, samt med visionære biologer og eksperter.

Nicolinelunds nye landsbyer handler ikke kun om at bo med lærker, rovfugle, harer, pindsvin, sommerfugle og vilde bier; vi vil også gøre en forskel for naturen og skabe mere af den. Det gør vi med de store fællesarealer – den biodiverse eng, gadekærene og Nicolines Strandhave – og i kvarterets mange haver, som også anlægges efter naturvenlige principper.

Har du passion for det vilde dyreliv, vil du også gøre en forskel for biodiversiteten, og vil du tage aktiv del i vores nære fællesskab, så er Marens Minde og de kommende landsbyer lige stedet for dig. Vi lever livet tæt ved havet, tæt ved Tryggevælde Ådal, med højt til himlen, med hundredvis af æbletræer i kvarteret, med skønne, naturvenlige haver tæt på hyggelige gadekær, grøfter og søer, og med den store, biodiverse eng, som binder os alle sammen med både hinanden og naturen.

Naturen i det nye landsbyfællesskab

Med nærheden til kysten i nord og den unikke Tryggevælde Ådal i syd, vil engen og haverne i de nye landsbyfællesskaber udgøre en betydningsfuld naturkorridor og give trivsel for både dyrelivet og de mange nye familier i vores bolignaturområde.

Ambitionen er at genskabe natur fra konventionelt dyrket landbrugsjord til nye levesteder for dyr og planter med inspiration fra den oprindelige, stevnske natur med flere forskellige biotoper, inspireret af bl.a. den stevnske naturarv – klinterne langs kysten og Tryggevælde Ådal.

Vi ser nu havørne, musvåger, tårnfalke, ugler og svaler flyver over vores eng. Harekillinger, agerhøns og pindsvin futter rundt i haverne. I søerne er frøer og salamandere ved at flytte ind. På kort tid har vi allerede registreret over hundrede nye arter, herunder truede arter, som har fundet vej vores naturarealer og naturhaver.

Fællesskabet

Vi værner om fællesskabet, men også om behovet for privatliv. Vi hjælpes ad med at pleje de fælles naturarealer, vi har fælles redskaber og mulighed for delebil. Vi svinger leen i engen og har faste fællesarbejdsdage med naturpleje.

Vi hygger os sammen på naturdage, holder bioblitz med landsbyens unger, og har festlige nabodage og spændende aktiviteter, der gør os klogere på natur og miljø. Snart kommer vi også i mål med indretningen af vores fælleshus på den charmerende Stolpegaard, som ligger midt i kvarteret. Foreløbig har vi et fanatisk lokale, som samlingssted for vores fællesskabs aktiviteter.

Marens Fælled er en skøn fredfyldt plet, et samlingspunkt i sommerhalvåret. Hér kan vi kan nyde en kop kaffe, et glas vin og en god snak med naboerne – midt i blomsterfloret, fuglekoret og med smuk udsigt over gadekæret og engen.

Nicolines Strandhave ligger 500 m fra landsbyerne. Herfra tager kajakken, padler, fisker, solbader, picnic’er og deler i det hele taget hyggelige stunder sammen. Vi fejrer fælles Sct. Hans på stranden og arrangerer forskellige aktiviteter året igennem, lige fra workshops om naturhaver og naturpleje, foredrag, sommerfest og æggejagt til påske frem til sensommerens æbledag, decembergløgg og nytårskur. Året igennem har vi fælles småudflugter. Snart håber vi at få gang i vinterbadning og at få fællesspisning fast på programmet.

Vores stærke fællesskab bygger på bærende værdier om hjælpsomhed og nærvær, om at bidrage og tage vare på naturen. Vi kerer os om hinanden, hjælper, drager omsorg og sætter pris på samværet.

Vi giver insekter, dyr og planter en hånd

Vores mål er at bo i pagt med naturen og sammen skabe et landsbykvarter som et naturparadis – et giftfrit område fuld af naturligt plante- og dyreliv samt sunde, livgivende omgivelser for alle, som bor her.

Vi giver en hjælpende hånd til de trængte arter af insekter, dyr, padder, smådyr og planter med nye levesteder. I vores naturhaver anlægger vi små havedamme, kvasbunker, stensætninger og brændestabler, ligesom vi udsår specielle frø af danske, vilde blomster og planter, samt en masse hjemmehørende træer og buske. Alt, hvad der gør godt for naturen, forsøger vi at gøre.

Også vores søer passer vi godt på. Vi har udplantet specielle vandplanter på søbredderne til gavn for både frøer, vandnymfer og mange andre vandlevende dyr. Og vi er så glade for, at blandt andet den truede stor vandsalamander allerede har fundet vej til Marens Minde.

Vores fællesarealer består af flere naturtyper med hjemmehørende planter i et smukt, bakket englandskab. Snart vokser hele området til med vildt blomsterflor, græsser og urter.

Fra æblelunden og vores haver kan vi høste skønne frugter, der bliver til lækker most og gode æblekager, som vi nyder sammen ved den årlige høstfest.

De rigtige samarbejdspartnere

Vi gør alt det gode og grønne i tæt samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Foreningen Vild med Vilje, Praktisk Økologi, Stevns Unesco Verdens arv og så selvfølgelig med de dygtige biologer og landskabsarkitekter, der er tilknyttet Nicolinelund.

Hele området er tilmeldt ’Slip Haven Fri’ under Danmarks Naturfredningsforening og ’Vilde Haver’ under Foreningen Vild med Vilje.

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de modne
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.