fbpx
Mobile Menu Icon

Naturens største stemme er med i Nicolinelund

Nicolinelund har indgået et unikt partnerskab med Danmarks Naturfredningsforening (DN) om den videre udvikling af Nicolinelund. Partnerskabet skal bidrage til at styrke biodiversiteten i området og sikre gode levesteder for insekter, fugle og mange andre dyr.

Lyt til hele Marias tale:

Vi rullede den grønne løber ud og markerede partnerskabet en skøn efterårsdag med et festligt arrangement. DNs præsident, Maria Reumert Gjerding, plantede et evighedstræ (en hjemmehørende stilkeg), som Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fra Nicolinelund havde besluttet at opkalde efter præsidenten; ‘Marias Eg’.

Maria Reumert Gjerdings tale

Maria holdt hele to taler, da hun besøgte Nicolinelund. Den første ude ved sit evighedstræ, den næste i det, der bliver fælleshuset for nybyggerne i Marens Minde, nemlig en af længerne på Stolpegaard.

Her følger korte uddrag af Marias taler:

“Jeg er både imponeret og meget begejstret. Det tankesæt, I lægger ned over jeres nye boligområde, er dybest set det, vi savner over en bred kam.”

 

”Vi oplever, at ganske almindelige danskere, der bor i parcelhuse og villaer gerne vil det her. Mange tænker ’Hvad kan jeg selv gøre?’ Svaret er at fjerne alt det græs, der er i haverne, få nogle blomster, buske, træer og frugter, som insekterne elsker. Så kommer fuglene, og så får vi bygget hele den fødekæde op igen, der er så hårdt presset.”

 

”I viser, at det er muligt for os mennesker at leve og bo helt tæt på den natur, som mange af os mærker en ubeskrivelig længsel efter i vores hverdag. I går foran og viser vejen for en måde at bygge og bo på, der forhåbentlig kan danne skole for morgendagens boligkvarterer overalt i landet.”

 

”Bestanden af sanglærker er siden 70’erne dykket med over 50 procent. Vi er selv skurkene. For det er os, der har taget arternes levesteder. Det er os, der gør naturen hjemløs. Vi har det med at benytte hver eneste tilgængelige kvadratmeter til vores egne behov, og vi er og har været ekstremt uvillige til at dele pladsen med alle de andre arter, vi deler dette land med.”

 

“Det tankesæt, I lægger ned over jeres nye boligområde, er dybest set det, vi savner over en bred kam. Tankegodset bag Nicolinelund håber vi kan være inspiration til andre om, at man kan tænke naturudvikling aktivt sammen med byudvikling, så vi sikrer, at naturen ikke bare er det, der er tilbage, når asfalt, beton og almindelig byudvikling har taget sin del.”

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de naturglade på 50+
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.