fbpx
Mobile Menu Icon

Nicolinelund tager hastigt form

Dagbladet – 01. marts 2017
Af Erik Nielsen

Nicolinelund-projektet er en moderne landsby, som tager udgangspunkt i de kurvede former og tager afstand fra de lange, lige alléer. Byggeriet går meget stærkere end forventet, og der blev derfor holdt nabomøde i mandags, hvor ægteparret Käte Gjørup og Anker Nielsen skitserede, hvor byggeplanerne bærer hen.

Idéskitsen omfatter maksimalt 250 boliger fordelt på fire »landsbyer«.

Ifølge Anker Nielsen og Käte Gjørup samt landskabsarkitekt Charlotte Skibsted, er der stadig tale om et projekt, der har landsbylivet som et forbillede, hvor man vil satse på biodiversitet med anlæggelse af søer, æbletræer og en grøn kile gennem bebyggelsen, som findes med en natursti til vandet, der skal udgøre »landsbyens grønne lunge«.

Hele arealet omfatter godt 27 hektar.

Der var mødt flere kritikkere op på mødet. Deres frygt gik på, at der vil komme meget mere trafik, hvilket vil gå ud over hensynet til børns sikkerhed. Derudover var byggefasens »svineri« med lastbiler, der støjer også oppe at vende.

Formanden for Plan- og Teknikudvalget, Steen S. Hansen, forklarede, at vedrørende bekymringen for øget trafik, så kunne han henvise til hans og de øvrige partiers henvendelse til folketingets trafikordførere, hvor man hele tiden forsøger at få skudt processen i gang til både en statsvej – men også en omfartsvej over Tryggevælde Ådal.

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de naturglade på 50+
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.