fbpx
Mobile Menu Icon

NICOLINELUNDS ALLÉ

RUM FOR FÆLLESSKAB OG REKREATION

Nicolinelunds 150 meter lange lindetræsallé med op til 80 år gamle træer bliver et ganske særligt rum for beboerne i Nicolinelund. Alléen omdannes til et særligt fællesareal. Mellem træerne lægges både græs og slotsgrus som inviterer til retræte, rekreation og samvær med petanquekugler og kaffekopper mellem hænderne. Her kan især seniorer og ældre nyde tilværelsen i ly af alléens gavmilde og skyggegivende kroner.

Sammen med den skønne frugthave med væksthus og den fine gamle frugthave med historiske æbletræer, udgør alléen Stolpegaards stolthed. Den er et kulturhistorisk kendetegn, der er meget typisk for de gamle, stevnske gårde. Alleen er bevaringsværdig, og derfor bliver der ikke krummet et hår på den i forbindelse med etableringen af Nicolinelund.

Dens majestætiske tilstedeværelse er så ikonisk, at den tilhører kategorien af Stevns-billeder, der ikke må røres ved. Den er udsigtspost for nattergalen, der synger flittigt i den tidlige forsommer, og året rundt residerer uglen og gøgen i de gamle lindetræer. I blomstringstiden dufter den ganske fortryllende og de smukke hvide blomster giver vigtig føde til de vilde bier, som er så vigtige for bestøvningen af Nicolinelunds æblelunde.

Fremover bliver Stolpegaards allé et vigtigt samlingspunkt på tværs af aldre i fællesskabet i Nicolinelund.

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de modne
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.