fbpx
Mobile Menu Icon

NYBYGGERNE KOMMER TIL STRØBY EGEDE

Maria, Daniel og deres to børn fra Roskilde er blandt de mange nybyggere, som bygger nyt hjem i Nicolinelund i løbet af 2016.
20. januar 2016

Der er høj aktivitet i Strøby Egedes ny villakvarter, Nicolinelund, hvis første nybyggere nu er gået i jorden for at etablere deres drømmehuse. Der var nytårskur i Nicolinelund sidste søndag, hvor mange af byens nye borgere hilste på hinanden. 

Nicolinelund inviterede søndag d. 10. januar nye grundejere og interesserede købere til Nytårskur i udstykningen. Mere end 100 gæster kiggede forbi til bobler, kransekage, øko-æblemost og ikke mindst til offentliggørelsen af planerne for Etape 2 i en af Sjællands mest unikke udstykninger.

I løbet af 2015 er der solgt knap 30 byggegrunde. Gruppen af købere spænder vidt fra lokale borgere, der ønsker at bygge nyt tæt ved havet, over natursøgende københavnere, til familier helt fra Juelsminde og Kolding.

”Vi har bestræbt os på at skabe et særligt villakvarter i Strøby Egede, der bygger på bæredygtig energiforsyning, charmerende snoede vejforløb, masser af smukke æbletræer, og et stemningsfyldt fælleshus, der giver rum for et godt samvær beboerne imellem. Nicolinelund skal være et sted, hvor du har hjemve, bare du er væk derfra et par dage. Et sted, hvor du lever i pagt med den skønne natur og havet, men hvor du samtidig er tæt på Køgeregionens og Storkøbenhavns mange arbejdspladser og kulturelle tilbud”, fortæller ægteparret Käte Gjørup og Anker Nielsen, der står bag Nicolinelund.

Ægteparret har i snart 10 år på opfordring fra daværende Vallø kommune barslet med ideen om at udstykke Stolpegaards landbrugsjord. Men finanskrisen kom i vejen, så det blev først i 2014, at Käte og Anker for alvor satte alt ind på at skabe Nicolinelund.

En bærende del af Nicolinelunds idé er ønsket om at skabe et hjem midt i en æblelund. Under Nytårskuren i Nicolinelund kunne Käte fortælle, hvordan Strøby Egede og Stevns gennem historien har lagt jord til et utal af frugtplantager.

”For hundrede år siden var der massevis af frugtplantager i vores område. Den kystnære placering gør jorden særdeles velegnet til netop frugttræer. Det har inspireret os til at beplante de mange grønne fællesarealer i Nicolinelund med blandt andet æbletræer. Og hver gang en familie er klar til indflytning i Nicolinelund, forærer vi nybyggerne tre skønne æbletræer, som de kan plante i deres have. På den måde skaber vi ikke bare et frugtbart miljø i Nicolinelund; vi sender også en hilsen til den gamle tradition for frugtavl, der gennem historien har forsynet Sjælland med skønne æbler fra Stevns”, fortæller Käte og Anker.

De første nybyggere er begyndt at bygge i Nicolinelund og kan flytte ind i deres nye hjem tidligt på sommeren.

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de naturglade på 50+
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.