fbpx
Mobile Menu Icon

Stevns’ unikke natur

Nicolinelund er placeret midt i et af Sjællands mest naturskønne og varierede områder. Stevns byder på utallige muligheder for unikke naturoplevelser, og som beboer i Nicolinelund får du det hele serveret – både langs kysten, i Tryggevælde Ådal, i Bøgeskoven og ved de mange Unesco-beskyttede sights ved Stevns Klint.


Havet

Bare 500 meter fra Nicolinelund ligger strandhaven med badebro. Her kan du vinterbade, slikke solskin, sejle kajak eller surfe og stand up padle.

Strøby Egede er en lille perle af en gammel sommerby og er med sin kyststrækning en af områdets små hemmeligheder. Her kommer du i helt tæt kontakt med livet ved havet. Her er fantastisk i alt slags vejr, og ofte kan du få kysten helt for dig selv – uanset om du fisker, sejler, svømmer eller dykker. Er du til det sidste, så byder kyststrækningen på fantastiske dyk, hvor du kan opleve den lysende kridtbund under havets overflade med det liv en så særlig undervandsbiotop giver.


Tryggevælde Ådal

Tryggevælde Ådal er et imponerende naturområde med sjælden fauna – blandt andet vilde orkideer – rigt fugleliv, og mange muligheder for overnatning i shelter, kanoture for store og små, og lystfiskeri.

Ådalen er et så enestående rigt naturområde, at det er udvalgt blandt mange som internationalt fredet naturbeskyttelsesområde af Danmarks Naturfredning med flere, ligesom området snart får status af Pilot Naturpark.

Tryggevælde Ådal ligger kun ti minutters gang fra Nicolinelund, og i hverdagen kan du nyde den smukke udsigt over ådalen på din vej ind til Strøby Egede.


Stevns Klint Trampesti

Stevns Klint Trampesti strækker sig fra Bøgeskoven i nord til Rødvig i syd. Her venter uforglemmelige naturoplevelser med den smukke klint, masser af vilde blomster og rigt fugleliv. Havørnen ses ofte her. På din tur langs stien kan du nyde verdensnaturarven og panoramaudsigten over havet er i verdensklasse. Trampestien byder på flere naturperler med mulighed for forfriskninger både mad og drikke undervejs.

 


Stevns Klint Experience

Stevns Klint Experience er et helt nyt oplevelsescenter, der ligger med udsigt over Boesdal Kalkbrud. Her kan du opleve interaktive historier om dinosaurernes uddøen og se det tynde lag fiskeler, som har givet Stevns Klint en plads på UNESCOs verdensarvsliste. Stedet huser mange arrangementer hele året igennem, lige fra fastelavn for store og små, til foredrag om klodens liv.

 


Holtug Kridtbrud

Indtil 1972 blev der gravet kridt og kalk i Holtug Kridtbrud. I dag er bruddet et smukt rekreativt område. Naturen i Holtug Kridtbrud er EU-habitatområde og ganske enestående. Derfor er det vigtigt, at planterne ikke plukkes, og at der aldrig hakkes, ellers pilles i klinten og fiskeleret.

 


Mandehoved

Mandehoved er et særligt biologisk område, og her finder man også rester fra Den Kolde Krig. Mandehoved er desuden kendt for sit gode havørredfiskeri, og fra fugletårnet er der en fantastisk udsigt udover Østersøen, hvor det er muligt at følge årstidernes store fugletræk.

 


Højerup

Højerup emmer af historie. Traktørstedet Højeruplund har været drevet som traktørsted siden 1846, og ikke ret langt derfra ligger Højerup Gl. Kirke, der mistede sit kor i et klinteskred i 1928. Stedet er et populært udflugtssted og herfra fanger du nemt Stevns Klint Trampesti.

 


Boesdal Kalkbrud

Boesdal Kalkbrud er en særlig oplevelse, hvor man står midt i en blanding af industrihistorie, kultur og natur. Boesdal er et af de eneste steder, hvor du kan gå ‘gennem’ klinten og ud til havet, i den åbning, hvor der tidligere blev lagt flint ud fra opgravninger i kalkbruddet.

Se flere vandrestier tæt på Nicolinelund på Friluftsguiden.

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de modne
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.