fbpx
Mobile Menu Icon

Natur og fællesskab

 

4 nye landsbyer med naturen og det gode fællesskab for bordenden

 

 

Vær med til at gøre en forskel

Vi lever livet tæt ved havet, tæt ved Tryggevælde Ådal, med højt til himlen, med hundredvis af æbletræer i kvarteret, med skønne, naturvenlige haver tæt på hyggelige gadekær, grøfter og søer, og med den store, biodiverse eng, som binder os sammen med både hinanden og naturen.

Har du også passion for det vilde dyreliv, vil du også gøre en forskel for biodiversiteten, og vil du tage aktiv del i vores nære fællesskab, så er Marens Minde og de kommende landsbyer lige stedet for dig.

 

 

EMILIA OG KAMILLE HÆTTEUGLE

Emilia bor med sin mor og far direkte ud til fælleden omkring Marens Gadekær. Her har vi fotograferet hende på en varm sommerdag, hvor hun netop har plukket en marguerit med en Kamille Hætteugle larve på. 

 

 

Naturen i det nye landsbyfællesskab

Med nærheden til kysten i nord og den unikke Tryggevælde Ådal i syd, vil engen og haverne i de nye landsbyer udgøre en betydningsfuld naturkorridor og give trivsel for både dyrelivet og de mange nye familier i vores bolignaturområde.

Ambitionen er at genskabe natur med nye levesteder for dyr og planter. Det gør vi med inspiration fra den oprindelige, stevnske natur, bl.a. klinterne langs kysten og Tryggevælde Ådal.

Allerede nu ser vi havørne, musvåger, tårnfalke, ugler og svaler, der flyver over vores eng, mens harekillinger, agerhøns og pindsvin futter rundt i haverne. Og i søerne er frøer og salamandere ved at flytte ind.

 

 

Vi vil leve med naturen helt tæt på

Pia og Carsten flytter i nybygget gårdhavehus i Marens Minde i foråret 2025.

Carsten er amatørornitolog, og Pia elsker bare naturen. De glæder sig at blive en del af fællesskabet i Marens Minde.

Læs hele historien om Pia og Carsten

Læs mere om Marens Gårdhaver

 

 

Naturens største stemmer er med os

Nicolinelund har indgået et unikt partnerskab med Danmarks Naturfredningsforening om den videre udvikling af Nicolinelund. Partnerskabet skal bidrage til at styrke biodiversiteten i området og sikre gode levesteder for insekter, fugle og mange andre dyr.

Læs mere

 

Ud over Danmarks Naturfredningsforening arbejder vi tæt sammen med Foreningen Vild med Vilje, Praktisk Økologi, Stevns Unesco Verdens arv og så selvfølgelig med de dygtige biologer og landskabsarkitekter, der er tilknyttet Nicolinelund. Hele området er tilmeldt ’Slip Haven Fri’ under Danmarks Naturfredningsforening og ’Vilde Haver’ under Foreningen Vild med Vilje.

 

 

Fællesskabet

Vi værner om fællesskabet, men også om behovet for privatliv. Vi hjælpes ad med at pleje de fælles naturarealer, vi har fælles redskaber og mulighed for delebil. Vi svinger leen i engen og har faste fællesarbejdsdage med naturpleje.

Vi hygger os sammen på naturdage, holder bioblitz med  ungerne, har festlige nabodage og spændende aktiviteter, der gør os klogere på natur og miljø.

Snart kommer vi også i mål med indretningen af vores fælleshus på den charmerende Stolpegaard, som ligger midt i kvarteret. Foreløbig har vi et fanatisk lokale, som samlingssted for vores fællesskabs aktiviteter.

 

 

Det, der er godt for naturen, forsøger vi at gøre

Vores mål er at bo i pagt med naturen og sammen skabe et landsbykvarter som et naturparadis – et giftfrit område fuld af naturligt plante- og dyreliv samt sunde, livgivende omgivelser for alle, som bor her.

Vi giver en hjælpende hånd til de trængte arter af insekter, dyr, padder, smådyr og planter med nye levesteder. I vores naturhaver anlægger vi små havedamme, kvasbunker, stensætninger og brændestabler, ligesom vi udsår specielle frø af danske, vilde blomster og planter, samt en masse hjemmehørende træer og buske. Alt, hvad der gør godt for naturen, forsøger vi at gøre.

Også vores søer passer vi godt på. Vi har udplantet specielle vandplanter på søbredderne til gavn for både frøer, vandnymfer og mange andre vandlevende dyr. Og vi er så glade for, at blandt andet den truede stor vandsalamander allerede har fundet vej til Marens Minde.

Vores fællesarealer består af flere naturtyper med hjemmehørende planter i et smukt, bakket englandskab. Hele området er ved at vokse godt til med vildt blomsterflor, græsser og urter.

 

 

Få mere at vide
Skriv eller ring til Søren Lauritsen, Nybolig. Telefon 61 20 00 23.
TILMELD NYHEDSBREV
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.
Besøg os
Tæt på naturen, havet og byen
NATURENS STØRSTE STEMME ER MED OS
Gårdhavehuse for de naturglade på 50+
Presse
"Nybyggeri med naturen som deltager"
Se indslag, hvor Nicolinelunds ejere, Käte M. Gjørup og Anker Nielsen fortæller om deres visioner for Nicolinelund.
"På Stevns bygges både for mennesker og dyr"
Ægtepar vil genskabe natur og give plads til trækfugle, sommerfugle, salamandere og oprindelige plantearter, når de udstykker marken omkring deres gård i Strøby Egede. Alma på 4 år fra Nørrebro er helt med på ideen.
I samarbejde med
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles ikke med tredjepart
Tilmeld nyhedsbrev
Vær blandt de første, der får besked om åbning af nye etaper og events i Nicolinelund.